NARAYANA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ

Lia-Csin: Sokat kell olvasnod ahhoz, hogy megtudd, milyen keveset tudsz.................Arisztotelész: Úgy gondolkodj, mint a bölcs, de úgy beszélj, mint az egyszerű emberek.............Alkman: Tapasztalat a bölcsesség kezdete.

 

                             

                    EGÉSZSÉGÜGYI MODUL
távoktatásban


ETI vizsgára felkészítő tanfolyam


Természetgyógyászati tevékenység folytatásához szakmai vizsga szükséges.
A szakmai vizsgára bocsátásnak feltétele az Egészségügyi alapismeretek modulvizsga, valamint a Természetgyógyászati alapismeretek modulvizsga letétele. A természetgyógyászati modulvizsgára jelentkezésnek feltétele egy ötnapos életmódtábor teljesítése is.
Oktatási intézményünk az ETI (Egészségügyi Képző- és Továbbképző Intézet) és a területileg illetékes Munkaügyi Központ engedélyével végzi a hallgatók felkészítését.


Feltételek: érettségi

Képzési díj: 60.000,- FtKépzés módja: távoktatás

Házi vizsgák helyszíne: Kiskunmajsa, Kecskemét, Szeged

Távoktatási program előnyei:

- Lakhely függetlenség: bárhol él, ugyanolyan lehetőséggel tanulhat.
- Időbeli függetlenség:
- Önállóan, egyéni tempójában készülhet és segítséget kap, ha elakad.
- Nincs meghatározva, hogy mikor kell tanulni szabadon gazdálkodhat az idejével
- Interaktív kommunikáció lehetősége.

- Egységes tananyag, előre meghatározott követelményrendszer

Ajánlott irodalom:
Egészségügyi alapismeretek a természetgyógyászati szakképzéshez - Szerk.: Marosán Miklósné - Bp.: ETI, 2007.
Feladatgyűjtemény természetgyógyászok számára I/3. - Szerk.: Tóthné Kis Viola - Bp.: ETI, 1998.
Donáth: Anatómia atlasz Akadémiai kiadó 2004.
Kara Hedvig: Egészségügyi alapismeretek a természetgyógyászati szakképzéshez
Tóthné Kiss Viola: Feladatgyűjtemény természetgyógyászok számára


A modulvizsgákra történő jelentkezés módja: Vizsgáztatási joggal Magyarországon - minőségbiztosítási okokból - kizárólag az ETI rendelkezik. A vizsgára jelentkezni csak az arra feljogosított oktatási intézmény által kiállított, a tanfolyam eredményes elvégzését igazoló irattal lehet. Ennek feltétele, hogy 3 házi vizsgán eredményesen meg kell felelni, melynek eredményei az igazoláson feltüntetésre kerül.A vizsga egy 100 pont értékű feladatlap kitöltéséből áll. Megfelelt, ha legalább 50 + 1 pontra teljesíti azt, és emellett a feladatban szereplő KIZÁRÓ KÉRDÉSEK 51 %-át is jól oldotta meg. A kizáró kérdések 51% alatti teljesítése esetén az írásbeli vizsga elégtelen. A vizsga ismételhető, újbóli jelentkezéssel és a vizsgadíj ismételt befizetésével. A sikeres modulvizsgáról “Igazolványt” kap a vizsgázó.

Aki rendelkezik az alábbi végzettségek egyikével annak nem szükséges elvégeznie az EÜ modult:
- orvos,
- gyógyszerész egyetemi diplomával,
- klinikai szakpszichológus szakképesítéssel,
- egészségügyi szakközépiskolai érettségi bizonyítvánnyal,
- felsőfokú egészségügyi diplomával,
- egészségügyi szakdolgozói bizonyítvánnyal. (OKJ)

ETI vizsgára való jelentkezési határidők: itt nézheti meg

Az egészségügyi modul vizsgadíja: 22,300 Ft.A vizsga díját (ETI által kiadott) utalványon lehet befizetni.

Érdeklődni lehet: Kiss Csaba 20/357-59-57; csontkovacsolas@gmail.com

A tanfolyam tematikája:


1. Anatómia:
Mozgásrendszer: csonttan, ízületek, izomtan. Keringés: a vér jellemzői, a vércsoportok, a szív és az erek anatómiája, a vérkörök. Légzőrendszer: a légzőrendszer részei: orr, garat, gége, légcső, tüdő. Emésztőrendszer, anyagcsere: gyomor, máj, belek, stb. Kiválasztórendszer: vesék. A szaporodás szervrendszere: nemi szervek. Neuroendokrin rendszer: külső és belső elválasztású mirigyek. Idegrendszer: feladata, felosztása. Az érzékszervek anatómiája: szem, fül, bőr, szaglás, ízlelés.2. Élettan:
Vérkeringést, mozgás és izomműködést, légzést befolyásoló tényezők. Az emésztés és a táplálkozás hatása az energiaellátásra, a kiválasztást befolyásoló tényezők. A neuroendokrin rendszer élettana, idegműködés. Az érzékszervek. Az immunrendszer.

3. Kórtan:
A betegségek megjelenése, kifejlődése és tünetei. Élő és élettelen kórokozók. Általános kórtan. A kórlefolyás szakaszai, a szervezet válaszreakciói. Részletes kórtan a szervrendszereknek megfelelően.

4. Elsősegélynyújtási alapismeretek:
Az elsősegélynyújtás célja, módja, eszközei. Az életjelenségek vizsgálata. A sérült mozgatása. Eszméletvesztés, hő és hideghatások, mérgezések. A vérzés fogalma, típusai. Elsődleges vérzéscsillapítás Az elsődleges sebellátás. A kötözés szabályai. A mentő hívása, teendők a megérkezéséig. A sérültek elhelyezése a baleset helyszínén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetgyógyászat,gyógyítás,tanfolyam,oktatás,képzés,Kecskemét,Szeged,Kiskunmajsa,Dél-Magyarország,masszázsoktatás,természetgyógyász iskola,eü modul,tgy modul,amm,reflexológia,csontkovácsolás,thai,shiatsu,,csikung,qigong,hangterápia tibeti zengőtálakkal,babamasszázs,energiagyógyászat.thai masszázs oktatás,shiatsu masszázs oktatás,thai baba masszázs oktatás,masszőr képzés,dél-alföldön,természetgyógyász képzés ,reflexológus képzés,alternatív mozgás-masszázs terapeuta képzés, természetgyógyász tábor,kineziológiai tábor,kinezilógiai képzés,prana,prana nadi,reiki,aktív szellemgyógyászat,méregtelenítés,tértisztítás,elsavasodás,homeopátia,gyógynövények,

jóga,intimtorna,taichi,harmónia,szeretet,angyalok,arkangyalok,önmegvalósítás,öngyógyítás

thai masszázs tanfolyam,shiatsu masszázs tanfolyam,thai baba-gyermek masszázs tanfolyam,thai lábmasszázs tanfolyam ,csontkovácsolás tanfolyam,talpmasszázs tanfolyam,csikung tanfolyam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 61
Heti: 121
Havi: 60
Össz.: 249 789
Oldal: Egészségügyi modul
NARAYANA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ - © 2008 - 2015 - termeszetgyogyasziskola.hupont.hu